Τα Ψάρια της Ελλάδας

Μελανόστομοι, χίμαιρες, ψαλιδόχελα, πελεκόψαρα, γρεναδιέροι, οπλόστηθοι, μπούροι, τσιπούλες, τριπτερύγιοι, καλλιώνυμοι και κολλητσίδες. Ψάρια άγνωστα με εντυπωσιακά ονόματα επιβιώνουν εδώ και αιώνες στις θάλασσες μας ανάμεσα σε σπάρους, ζαργάνες και ροφούς, αλλά και αγκίστρια, δίχτυα και πλεούμενα.
 
Το βιβλίο “ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” αποτελεί μία πρωτοποριακή εργασία χρόνων που συνδυάζει την επιστημονική καταγραφή όλων των ελληνικών ψαριών, την άρτια καλλιτεχνική εικονογράφιση και την εύληπτη συγγραφή. Στις 500 σελίδές του συμπεριλαμβάνονται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα γενικά χαρακτηριστικά των 476 ιχθύων με εικονογραφίσεις και αναλυτικές αναφορές για την βιολογία και τη συμπεριφορά κάθε είδους (μέγεθος, βάρος, ονομασίες, βιότοποι, διατροφή, κ.α.). Επίσης στο βιβλίο υπάρχουν και 60 σελίδες με στοιχεία ωκεανογραφίας για τις ελληνικές θάλασσες (άνεμοι, ρεύματα, είδη βυθών, θερμοκρασίες, κ.α.) αλλά και γενικά στοιχεία ιχθυολογίας (καταγωγή, αισθήσεις, αναπαραγωγή, συμπεριφορά, τροφή,κ.α.).
 
Σκοπός του βιβλίου είναι να χρησιμοποιείται ως ένας οδηγός αναγνώρισης-λεύκωμα, απαραίτητος για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες, ιχθυολόγους, φυσιοδίφες, καταδύτες, λάτρεις των θαλασσών και μικρούς εξερευνητές. Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε ή να το παραγγείλετε σε κάθε βιβλιοπωλείο.
 
Χαρακτηριστικά βιβλίου
  • Μέγεθος: 13,5cm x 19cm,
  • Σελίδες: 496,
  • ISBN: 978-960-93-2293-5,ιδιωτική έκδοση.

Photo Gallery

 
 

Social Networks

 
 

Επιλεγμένο βίντεο

Ενημερωτικό δελτίο

Δώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) για να εγγραφείτε και να λαμβάνετε το ενημερωτικό μας δελτίο.