Νάξος - Ναυάγιο «Μαριάννα»

Ένα από τα ομορφότερα ναυάγια πλοίων της χώρας μας, στέκεται στην μέση του διάπλου μεταξύ Νάξου και Πάρου προσφέροντας την ευκαιρία για μια αξέχαστη κατάδυση. Το εμπορικό πλοίο «Μαριάννα» βυθίστηκε στις 24 Ιουλίου 1981, ύστερα από πρόσκρουση σε υφάλους, λίγο νοτιότερα των βραχονησίδων Αμαρίδες ανάμεσα στην Πάρο και την Νάξο.

Το πλοίο βυθίστηκε στα 25 μέτρα σε αμμώδη βυθό και δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για τους θαλάσσιους οργανισμούς να το κάνουν σπίτι τους. Εξαιτίας της μικρής κλίσης και της σχεδόν ανέπαφης γέφυρας το πλοίο στέκεται όρθιο έτοιμο για περιήγηση γύρω από αυτό αλλά και στο εσωτερικό του. Όλα τα πλαϊνά εξωτερικά τοιχώματα είναι κατακλυσμένα από χιλιάδες πολύχρωμους σπόγγους, ενώ στο εσωτερικό του συχνή είναι η παρουσία από τεράστιες σμέρνες.

Γυμνοβράγχια, σπυρογράφοι, μπουχώνες, και κοπάδια από ψάρια ξεπηδάνε πίσω από κάθε γωνία του πλοίου, ενώ η βόλτα μέσα σε αυτό, αν και χρειάζεται πολύ προσοχή, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και για πιο αρχάριους καταδύτες.

 
 
 
 

Πως θα πάτε

Το ναυάγιο βρίσκεται στην μέση του διάπλου μεταξύ Πάρου και Νάξου. Καταδυτικά κέντρα και από τα δύο νησιά σας μεταφέρουν στο σημείο της κατάδυσης.
 
 

Εμφάνιση στο χάρτη

πατήστε για να δείτε το σημείο στο χάρτη
(Latitude: 37.04589506960325, Longitude:25.31758245913693)
 

Photo Gallery

 

Social Networks

 

Διαβάστε επίσης

Παλαιόχωρα - Υποβρύχιο δάσος

Ένα εντυπωσιακό και απόκοσμο υποβρύχιο τοπίο, στην Παλαιόχωρα της Κρήτης, αποτέλεσμα των ισχυρών δυνάμεων της φύσης.

Δονούσα - Φωκοσπηλιά

Στις απόκρημνες ανατολικές ακτές της Δονούσας, στον κάβο του Μοσχονά και στο τέλος ενός ψηλού γκρεμού, βρίσκετε μια βραχώδης κοιλότητα-σπηλιά που σαν οικότοπος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες συνθήκες.

Παντιερονήσι - Σπήλαιο Τρούλος

Το Παντιερονήσι είναι ένα ακατοίκητο νησάκι στα νότια της Πάρου, το οποίο κάτω από τις βραχώδεις ακτογραμμές του κρύβει ένα εντυπωσιακό υποθαλάσσιο σπήλαιο.

Χαλκιδική - Νήσος Περιστέρα

Η Περιστέρα είναι ένα μικρό κατάφυτο νησάκι στη Χαλκιδική με έναν πλούσιο βυθό, όπου στα πολλά διαφορετικά υποστρώματα ζούνε δεκάδες σπάνια είδη.

 
 


 

Τα Ψάρια της Ελλάδας

Ένας πλήρης οδηγός πεδίου για όλα τα είδη που ζουν στις ελληνικές θάλασσες με 450 εικονογραφήσεις και αναλυτικούς πίνακες.

περισσότερα...


Επιλεγμένο βίντεο

Ενημερωτικό δελτίο

Δώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) για να εγγραφείτε και να λαμβάνετε το ενημερωτικό μας δελτίο.